Purasana Organiczne Kakao w Proszku 200 g
Purasana Organiczne Kakao w Proszku 200 g to proszek pozyskiwany z nasion kakaowca, niewielkiego zielonego drzewa rosnącego w regionach tropikalnych.
Kakao jest bardzo bogate w składniki odżywcze i fitoskładniki: błonnik, potas, fosfor, magnez, wapń, cynk i miedź.
Proszek ten może być stosowany do kawy, ciast lub shakerów.
Bezglutenowy, bez laktozy, bez soi.
Certyfikowane rolnictwo ekologiczne. Inspekcja BE-BIO-02.
Wegańskie.
Dodać 15 g proszku do 300 ml napoju ryżowego lub owsianego. Można również dodawać do kawy, ciastek lub shakerów.
Nie przekraczać zalecanej dawki dziennej.
Nie zastępuje zróżnicowanej, zbilansowanej diety i zdrowego stylu życia.
Przechowywać w suchym miejscu i szczelnie zamykać po każdym użyciu.
100% poudre de cacao (Theobroma cacao) biologique & brut du Pérou.
Valeurs nutritionnelles | pour 100 g |
---|---|
Energie | 1289 kJ/308 kcal |
Matières grasses | 11 g |
Dont acides gras saturés | 6,5 g |
Dont acides gras monoinsaturés | 3,7 g |
Dont acides gras polyinsaturés | 0,3 g |
Glucides | 11,9 g |
Sucres | 0 g |
Fibres | 31,1 g |
Protéines | 21 g |
Sel | 0,3 g |
Minéraux | pour 100 g | % AR* |
---|---|---|
Potassium | 1500 mg | 75% |
Calcium | 150 mg | 18,8% |
Phosphore | 600 mg | 85,7% |
Magnésium | 525 mg | 140% |
Fer | 10,5 mg | 75% |
Zinc | 7 mg | 70% |
Théobromine : 2,4 g
*Apports de Référence.
Kod EAN | 5400706613286 |
Kształt | Proszek |
Prezentacja | Doypack |
Pojemność | 200 g |