Phytosun Arôms Olejek Eteryczny z Czarnego świerku (Picea Mariana) Organiczny 10 ml
Olejek Eteryczny z Czarnego świerku (Picea Mariana) Organiczny 10 ml to w 100% czysty i naturalny olejek eteryczny zdefiniowany botanicznie i biochemicznie (B.B.D.E.O.).
Organ producenta: gałązki
Rodzina: Pinaceae
Specyficzność biochemiczna: octan bornylu, kamfen, alfa-pinen, delta-3-carene, santen
Ekstrakcja przez destylację z parą wodną lub przez ekspresję.
Organiczny zapach do domu. Kontrolowany przez Ecocert Greenlife F32600.
100% wszystkich składników pochodzi z upraw ekologicznych.
Produkt dyfuzyjny. Nie połykać.
Nie należy dyfuzować w sposób ciągły (maksymalnie 10 minut na 1/2 godziny).
Może być śmiertelny w przypadku połknięcia i dostania się do dróg oddechowych.
Może powodować uczulenie skóry i wywoływać reakcję alergiczną.
Zawartość/pojemnik usuwać zgodnie z lokalnymi przepisami.
Nie należy stosować u dzieci, kobiet w ciąży lub karmiących piersią, osób z epilepsją lub drgawkami w wywiadzie, astmatyków oraz osób nadwrażliwych na olejki eteryczne.
Przechowywać z dala od światła i ciepła w dobrze zamkniętej butelce.
Huile Essentielle d'Épinette noire bio* (Picea mariana leaf oil).
*Ingrédient issu de l'Agriculture Biologique.
Contient : alpha-pinene, delta-3-carene, beta-pinene, d-limonene, eucalyptol, linalool, isocaryophyllene, geranyl acetate, longifolene, methyl salicylate.
Kod EAN | 3595890247712 |
Kształt | Olej |
Prezentacja | Butelka |
Pojemność | 10 ml |
Odkryj markę
Phytosun Arôms to ekspercka marka aromaterapeutyczna, która opracowuje olejki eteryczne, oleje roślinne i hydrolaty aromatyczne.
Olejki eteryczne Phytosun Arôms są w 100% czyste i naturalne. Co więcej, na każdym opakowaniu znajduje się informacja o pochodzeniu i naturze olejku eterycznego (dokładny gatunek botaniczny, organ wytwarzający, specyfika biochemiczna).
Marka Phytosun Arôms posiada certyfikat Ecocert dla swoich organicznych olejków eterycznych, co jest gwarancją ścisłej zgodności ze specyfikacjami mającymi zastosowanie do produktów pochodzących z rolnictwa ekologicznego.